HANDELSPLAN – Kungsholmens nya knutpunkt

I direkt anslutning till Fleminggatan kommer vi öppna upp de underjordiska planen samt paviljongen (som idag är stängda för allmänheten) för att skapa ett nytt handelsplan. 

EN PLATS FÖR
MÄNNISKOR OCH
MÖTEN. MORGON,
MIDDAG & KVÄLL

Här kan du se hur vi bygger Kungsholmens nya knutpunkt i korsningen Scheelegatan/Fleminggatan.
Filmen är producerad och ägs av Lokalguiden, Yousef Boussir.

I Paviljongen kommer huvudentrén ner till Kungsholmens nya utbud av dagligvarubutiker, gym, restaurang och kafé ligga. Via rulltrappor kommer man ned till en plats där människor kan träffas morgon, middag och kväll. Genom att erbjuda utbud av butiker och service som har öppet både tidigt och sent förankrar vi kvarteret i stadsmiljön och skapar liv och rörelse även utanför kontorstid.

VILKA FLYTTAR IN?

ICA Kvantum Kungsholmen kommer att vara en levande mötesplats med fokus på att lösa kundens matinköp alla dagar i veckan. Butiken kommer att ha en känsla av saluhall med möjlighet att sitta ned och äta i en trevlig miljö inne i butiken. Kunden kommer att möta en stor och rymlig butik där måltidslösningar och färskvaror står i centrum, och med ett stort och inspirerande sortiment som erbjuder det senaste och bästa inom mat och måltider.


Systembolaget öppnar en ny butik i lokalerna. Öppningsdagen är ännu inte fastställd men klart är att den byggs upp med Systembolagets helt nya butiksinredning.

Dessutom kommer det att finnas gym, apotek, restaurang och kafé, allt under samma tak. Något som saknas i den här delen av Kungsholmen idag.

Holy Greens är salladskedjan som står för hållbarhet och kreativa smaker, och sätter alltid svenska och ekologiska råvaror i första rummet. Holy Greens matfilosofi bygger på att det ska vara okomplicerat att äta snabbt, gott och hälsosamt. För att skapa en smidig vardag för kunder kommer restaurangen att erbjuda avhämtning av appbeställningar via en så kallad Holy Wall.

ITAMAE är idag en etablerad sushikedja som serverar sushi av högsta klass i en stilren och avslappnad atmosfär.
Itamae betyder på japanska: köksmästare, det högsta en sushikock kan uppnå. Förutom sushi har enheterna även andra asiatiska rätter av mycket hög klass i sortimentet

Träningskedjan SATS kommer under året öppna ett helt nytt träningscenter på Kungsholmen. Träningscentret på Scheelegatan byggs enligt SATS senaste designriktlinjer med anpassade ytor för funktionell träning, gruppträning, styrketräning och mycket mer. SATS Group är Nordens ledande aktör inom träning och hälsa, och träningscentret på Scheelegatan blir ett välkommet nytillskott som kompletterar övriga SATS-center på Kungsholmen och i Stockholm i stort.

Apotek Hjärtat är Sveriges största privata apotekskedja med över 390 apotek. Apotekskedjan har ca 2 000 medarbetare, varav mer än hälften är farmaceuter. Apotek Hjärtat har även en E-handel där det går att hämta ut recept online samt handla från hela det receptfria sortimentet. 

Under året kommer kedjan att öppna ett apotek med det senaste butikskonceptet där miljön ska kännas välkomnande och kunderna ges ett omtänksamt bemötande.

KONTOR

Vi kommer även att bygga kontor i anslutning till butiker, gym och restauranger.

kontor_ikon
KONTOR

Kontoren kommer fortsatt vara en central del i kvarteret, anpassade för de krav som samtida företag ställer på sin arbetsplats.

handelsplats_ikon
HANDELSPLAN

Kungsholmens nya knutpunkt. En urban oas med plats för mat, möten, hälsa och handel

park_ikon
PARK

Området ska bli mer tillgängligt och öppnas tydligare mot Fleminggatan för att bjuda in allmänheten.